06-38029277 joanne@oncobalance.nl

Minder vermoeid en meer energie tijdens kanker

In flow met Natasja
Vanuit flow thuiskomen bij jezelf

Minder vermoeid door deze online leeromgeving

Je kent het vast wel: je werd vanochtend toch een beetje moe wakker en had besloten om het wat rustig aan te doen. Maar de werkelijkheid blijkt weer anders: iedereen vraagt wat van je en het is best lastig om duidelijk NEE te zeggen! Als je dan aan het eind van de middag even gaat zitten merk je dat je onwijs moe bent.

Er waarvan dan? hoor ik je zeggen….

Je hebt nu eenmaal minder energie, of je dat nu leuk vindt of niet.  Je bent de afgelopen weken en maanden niet op retraite geweest! Er is veel met je gebeurd, en misschien zit je nog middenin de behandelingen.

 

Meer kennis en handvatten om zelf keuzes te kunnen maken

Dan is nu tijd om echt voor jezelf te kiezen en zuinig met je energie om te gaan. Je zult anders merken dat het herstel langer gaat duren en je meer klachten gaat ontwikkelen.

En hoe je dat doet? Daar ga ik je bij helpen.

Herken jij je in deze vaak genoemde valkuilen?

  • Teveel doen in een dag of week. Je hebt moeite met NEE zeggen
  • Te weinig herstellen. Je vind het lastig om rust te nemen, want je hebt nog    zoveel te doen en je wilt niet lui gevonden worden
  • Je doet je beter voor dan je je werkelijk voelt
  • Je laat je teveel leiden door verwachtingen van anderen
  • Of doe je juist te weinig. Je bent enorm vermoeid door de behandelingen en wil eigenlijk alleen maar liggen of zitten. “Laat mij maar…”

 

vermoeidheid-bij-kanker-oncobalance

Als jij je herkent in één of meer van deze valkuilen, snap je dat het belangrijk is om te leren hoe je deze voorkomt!

In de online begeleiding zal ik je in tien hoofdstukken uitleggen hoe jij minder vermoeid raakt en beter met je energie kunt omgaan.

Via video’s, downloads en een werkboek leer je hoe je op een gezonde manier actief kunt blijven en met behoud van je conditie beter terugkomt in je dagelijks leven, sport en werk. En in de besloten Facebook groep kun je al je vragen stellen.

Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in de praktijk als Master Oncologie fysiotherapeut en van deze ervaring kun jij gebruik maken.

Natuurlijk hangt het van je soort behandelingen af hoe ernstig de bijwerkingen kunnen zijn, maar zelf keuzes kunnen maken in jouw eigen herstel geeft ook energie!

Ik zie helaas te vaak in de praktijk dat als je niet goed opbouwt en maar ‘doordendert’, je eigenlijk alleen maar meer moe wordt. En daar word je niet vrolijker van, sterker nog: ik zie vaak dat men negatieve gevoelens heeft over zichzelf: “ik ben gewoon lui”.

Begin op tijd, want het effect van werken met deze methode is groter als je vroeg in je proces start. 

Wie ben ik?

Ik ben JoAnne van Yperen, master oncologie fysiotherapeut. Ik werk elke dag in mijn praktijk met oncologie cliënten, in elke fase van de ziekte.

In mijn lange ervaring heb ik een methode ontwikkeld, die ik dagelijks inzet om mijn cliënten te begeleiden. De basis hiervan is kennis vergroten over wat er met je gebeurt tijdens kanker, lichamelijk en geestelijk.

Als je begrijpt wat er aan de hand is, kun je betere keuzes maken op de dag en in de week. Omgaan met je beperkte energie is ontzettend belangrijk en daar zie ik de meeste mensen in hun valkuilen vallen.

“Ik weet dat ik actief moet blijven, maar ik word alleen maar moeier en moeier. Ik heb er de kracht niet meer voor”. Je wil niet weten hoe vaak ik dit hoor.

Nadat ik meerdere keren ben uitgenodigd om mijn kennis te delen via presentaties en scholingen, heb ik besloten om deze begeleiding online beschikbaar te maken.

Wat anderen hebben ervaren

“Het online traject is de perfecte manier om je energie goed te verdelen tijdens je behandeling van kanker. Ik dacht dat ik het allemaal wel alleen kon, tot ik compleet instortte.

JoAnne geeft je in dit traject de tools om je conditie op peil te houden en je mindset positief.

Kortom: deze module is een aanrader voor iedereen die de strijd voert tegen kanker!

Cyntia Buijs

“Wat een waardevolle online ondersteuning bij zo’n intens traject als kanker en alles wat erbij komt kijken.

De deskundigheid van JoAnne klinkt in alles door. Ze legt heel helder en duidelijk uit wat zich er nu eigenlijk binnen in je lijf afspeelt bij kanker.

Ik vind het mooi dat JoAnne op een heel natuurlijke manier dit beladen onderwerp bespreekt, in heldere bewoordingen uitlegt en duidelijk met kennis van zaken en betrokkenheid je meeneemt in deze module”

Marion van Waard

“Aan alles wordt gedacht in deze module en het wijst zich vanzelf. 

In deze super-begeleiding kun je heel goed op je eigen tempo elke dag iets doen aan je energie en beweging en krijg je voorbeelden in de video’s die overal bij staan.

Ik vind het een heel goed, uitstekend en werkbaar programma! 

Dikke duim omhoog! Ik weet zeker dat de mensen hier heel veel aan zullen hebben.”

Betty van de Pol