06-38029277 joanne@oncobalance.nl

Impact

In flow met Natasja
Vanuit flow thuiskomen bij jezelf

Nightbirde (Jane Kristen Marczewski), een Amerikaanse jonge vrouw met een prachtige stem. Ze deed mee met de audities van America’s Got Talent en kreeg de ‘gouden buzzer’. Haar optreden had een enorme impact op de toehoorders. Ze was ernstig ziek na borstkanker en wilde haar verhaal vertellen via een lied. Met de ogen vol tranen bij de jury kreeg ze een staande ovatie. Een paar maanden na dit optreden is ze overleden. Ze was 32 jaar. 

Bibian Mentel, olympisch snowboardster, wereldkampioen op de paralympics. Tijdens haar ziekteperiode na botkanker bleef ze in de spotlights en stimuleerde kinderen om te gaan sporten. Een sterke charismatische vrouw, die met haar verhaal impact heeft gehad op vele mensen. Ze overleed op 48 jarige leeftijd.  

Twee voorbeelden van sterke vrouwen, twee van vele sterke mensen met kanker. Door het grote podium die zij kregen konden ze hun verhaal vertellen en mensen leren over het leven met kanker. Dit is enorm belangrijk. Niet alleen voor diegenen die de kanker doormaken, maar zeker ook voor de omgeving. Snappen wat er gaande is. Snappen dat je er niet altijd iets aan kan doen, of moet doen. Soms is luisteren en er zijn genoeg.  

Kanker heeft impact 

Ik zie in de praktijk zo ontzettend veel mensen, sterke mensen, met kanker. Die het gevecht leveren, die zich staande houden, die nog steeds een blik op de toekomst hebben. En die impact hebben op hun omgeving. 

Impact = invloed. Je beïnvloedt je omgeving. Door er te zijn, door jezelf te zijn. Door je levenshouding en je keuzes. 

Leading by example… 

Maar ik zie een nog grotere impact tijdens het kankerproces. Impact die mij als persoon ook raakt. Ik sta niet meer op dezelfde manier in het leven als 25 jaar geleden. De mensen die ik heb mogen begeleiden hebben mij veranderd.  

De kracht die men heeft tijdens een zwaar proces als kanker is fantastisch om te zien. De keuzes die men maakt om beter te worden en ook ná de kanker weer een leven op te bouwen vind ik bewonderenswaardig. Het is mooi als bekende mensen hun podium gebruiken om een grote impact te maken op vele mensen. Het kan niet genoeg voor het spotlicht komen. 

Maar ik wil via deze weg de mensen bedanken die impact op mij hebben gehad. Ik ben er door gegroeid en wijzer geworden. 

Onderschat alsjeblieft niet de impact die je hebt. En wees er niet bang voor.