06-38029277 joanne@oncobalance.nl

Wees nou eens lekker egïstisch

In flow met Natasja
Vanuit flow thuiskomen bij jezelf

Ik wil meer egoïsme in de wereld. Ja, ik zeg dat echt. Ik weet dat dat niet goed klinkt en dat er bij de lezer waarschijnlijk meteen allerlei ‘aso figuren’ in gedachten schieten. 

Maar toch: ik denk dat als men keuzes zou gaan maken die in de eerste plaats goed voor henzelf zijn, er veel leed voorkomen kan worden. En met ‘men´ bedoel ik vrouwen 🙂

EERST EIGEN ZUURSTOFMASKER OPZETTEN

Dit wordt je verteld in het vliegtuig. Eerst voor jezelf zorgen, voordat je je kind gaat helpen. En het is zo logisch. In theorie … Maar hoe reageren we in het echt? Als het echt consequenties gaat hebben voor de omgeving? En als al jouw aandacht en energie gericht zou moeten zijn op jouw eigen herstel?

Ik zie (te) vaak dat vrouwen daar enorm veel moeite mee hebben. Dat ze niet goed weten om te gaan met alle aandacht. Dat ze nog steeds tijdens hun ziekteperiode allereerst aan anderen denken en zichzelf op de tweede plaats zetten. 

IK WAS IN DE BUURT EN DACHT: IK KOM EVEN LANGS

Als je moe bent van chemo en andere behandelingen en het liefst je bed in kruipt, gaat de bel. “Ik was in de buurt en dacht: ik om even langs om te zien hoe het met je is”. Wat zeg je dan? Laat je iemand binnen of ben je dapper genoeg om iemand weg te sturen? 

Dit maak ik zo vaak mee in de praktijk. Ik hoor dit verhaal en negen van de tien keer heeft ze de bezoeker binnen gelaten. Het gevolg is dat ze de volgende dag doodmoe was. 

EGOÏSME VALT TE LEREN

Het gaat lastig worden, zeker als je je hele leven geleerd hebt dat je moet zorgen voor anderen. Ik coach mensen tijdens hun kankerproces eigen keuzes te maken. Keuzes die ervoor zorgen dat je niet meer klachten krijgt, meer vermoeidheid, meer pijn. 

Dat de persoon waar het over gaat eerst zelf nadenkt en voelt wat voor haar het beste is. En het daarna gaat bespreken met de rest. Zelf de regie houdt over haar agenda en duidelijke afspraken maakt. En die regie over haar eigen leven geeft rust, ontspanning en behoud van energie.

Heb jij regie over je eigen leven?

Wil je hier een keertje over praten? Neem gerust contact met me op.

Contact

2 + 8 =